Menu Language

Over tanderosie

Over tanderosie

Een conditie veroorzaakt doordat het tandoppervlak glazuur verliest

Wist je dat veel etenswaren en dranken die deel uitmaken van een modern voedingspatroon - zoals frisdrank, vruchtensap, wijn, vruchtenthee, bepaalde soorten fruit en groente, balsamicoazijn - zuren bevatten die het tandglazuur zacht kunnen maken? En dat dit kan leiden tot slijtage van het tandglazuur

Als glazuur eenmaal weg is, komt het niet meer terug

Deze conditie, die algemeen bekend staat als 'slijtage door zuur' of 'tanderosie', kan zonder behandeling leiden tot gevoeligheid, verkleurde of gele tanden of zelfs tot dunnere, doorschijnende tanden. Dit komt doordat het tandoppervlak glazuur verliest. Wanneer het glazuur eenmaal weg is, is het voorgoed weg. En aangezien de eerste tekenen vaak moeilijk zichtbaar zijn en alleen door de tandarts gesignaleerd kunnen worden, is preventie het beste beleid.

Pronamel kv1

Je tanden zien er gezond uit, maar zijn ze dat ook echt?

Pronamel kv2

en tandarts kan de eerste tekenen van tanderosie signaleren

 

Daily Protection Packshot

Tanderosie en gevoelige tanden

De bekendste oorzaken van gevoelige tanden zijn te hard poetsen, terugtrekkend tandvlees, gingivitis, tandenknarsen en het stijf op elkaar klemmen van de kaken. Maar wist je dat ook tanderosie gevoelige tanden kan veroorzaken?

Proglasur is een tandpasta die speciaal is ontwikkeld om tandglazuur, dat zacht is geworden door zuren, te verharden en versterken. Proglasur helpt je tanden te beschermen tegen de gevolgen van tanderosie - en ook om de gevoeligheid te verlichten die met tanderosie gepaard kan gaan.

Proglasur is zo samengesteld dat het tandglazuur, zacht geworden door zuur in de dagelijkse voeding, weer verhardt en versterkt. Gebruik Proglasur om je tanden te helpen beschermen en gezond en sterk te houden. Er is ook een Proglasur Whitening-variant, die helpt de natuurlijke kleur van de tanden terug te brengen.

Meer weten: Wat zijn de oorzaken van tanderosie?

* afbeelding aangepast om klinische situatie te illustreren