Menu Language

Over tanderosie

Hoe kan ik tanderosie voorkomen?

Bescherming is de beste aanpak

Slijtage van tandglazuur ten gevolge van tanderosie kan optreden bij mensen van alle leeftijden. En als erosie eenmaal is opgetreden, kan dit niet hersteld worden. Daarom is bescherming de beste aanpak.

Hoe je tanderosie kunt voorkomen

Poets je tanden niet onmiddellijk na het nuttigen van zure dranken of voeding. Het beste is om minstens een uur te wachten met poetsen.

Poets elke dag, tweemaal daags, met een tandpasta voor bescherming van tandglazuur, zoals Proglasur of Proglasur Whitening om het door zuur zacht geworden tandglazuur te versterken en verharden.

Gebruik een rietje wanneer je zuurhoudende dranken consumeert. Spoel een slok niet rond en houd hem niet langere tijd in je mond.

Bezoek je tandarts regelmatig voor een grondige controle.


Hoe Proglasur werkt

Proglasur is speciaal ontwikkeld om je tandglazuur te verharden en je tanden te helpen beschermen tegen tanderosie. Er is ook een Proglasur Whitening-variant, die helpt de natuurlijke kleur van de tanden terug te geven. Proglasur:

  • helpt het door zuur zacht geworden tandglazuur weer hard te maken waardoor het beter bestand is tegen verdere zuuraanvallen;
  • heeft een laag-schurende werking om verdere slijtage van het tandglazuur tijdens het tandenpoetsen te helpen beperken;
  • is pH-neutraal (niet-zuur), dus vriendelijk voor het tandglazuur;
  • is speciaal samengesteld voor mensen met gevoelige tanden. Dit kan een teken zijn van tanderosie.

Sensodyne Group Shot

Vind de Proglasur-formule die geschikt is voor jou. Bespreek tanderosie met je tandarts, als je hier bezorgd over bent.

Meer weten: Over tanderosie