POETS MET DE JUISTE BEDOELINGEN: HOE U UW TANDEN MOET POETSEN

Met een stappenplan voor tanden poetsen wordt het verzorgen van tanden makkelijker voor kinderen

Voor het tandenpoetsen zijn er maar enkele vaste en snelle regels. Toch vinden veel mensen het lastig om ze te volgen en om een consistente routine aan te houden. Instructies om uw tanden correct te poetsen en enkele tips om u te helpen de routine aan te houden:

Dagelijkse dubbel: Poets twee minuten lang, twee keer per dag

Poets minstens twee minuten lang, twee keer per dag. De meeste mensen poetsen slechts zo'n 45 seconden, veel korter dus dan twee minuten. Stel een timer in of speel een liedje af terwijl u uw tanden poetst om zeker te zijn dat u aan twee minuten komt. Vermijd om uw tanden onmiddellijk nadat u iets eet of drinkt te poetsen; dit kan, na verloop van tijd, de erosie van het tandglazuur verergeren.

 

Zachtjes aan: Poets zacht om het glazuur te reinigen en beschermen

Plaats uw tandenborstel in een hoek van 45 graden naar het tandvlees en poets zacht.

Poets uw tanden niet met dezelfde kracht die u gebruikt om bijvoorbeeld de afwas te doen. Onderzoek toont aan dat hard poetsen het tandglazuur kan beschadigen. Gebruik een zachte tandenborstel en probeer deze vast te nemen zoals een potlood om te helpen de juiste hoek te vinden om zacht te poetsen.

Vergeet geen tanden: Poets grondig en zorgvuldig

Een vaak aanbevolen techniek is het poetsen in kleine cirkels met korte bewegingen die zo breed zijn als de tand. Waarom dit niet eens uitproberen, tenzij uw tandarts u iets anders heeft aanbevolen. Zorg ervoor dat u de buitenste, binnenste en kauwoppervlakken van de tanden poetst.

U heeft twee minuten de tijd, dus u kunt maar best grondig poetsen. Een trucje is te doen alsof u uw tand schildert zoals een muur; zorg er dus voor dat u het volledige oppervlak van elke tand bedekt met de borstel.

 

 

Doe de Sensodyne Online Check Up

De Sensodyne Online Check Up

Veroorzaken warme, koude en suikerhoudende voedingswaren soms korte, scherpe steken? U heeft misschien last van tandgevoeligheid. Doe de Online Check Up van Sensodyne om meer te leren over gevoelige tanden en de producten die u kunnen helpen.

Doe de Sensodyne Online Check Up

Sensodyne Repair & Protect Whitening

Sensodyne Repair & Protect Whitening

Sensodyne Repair & Protect Whitening tandpasta herstelt kwetsbare plekken van gevoelige tanden. Ze helpt ook om uw tanden hun natuurlijke witheid te laten behouden door tweemaal daags te poetsen.

Bekijk het gamma