Veelgestelde vragen

FAQ over onze nieuwe producten

 • Waarom is de kleur van mijn Sensodyne tandpasta veranderd?

  Onze wetenschappers zijn altijd op zoek naar manieren om onze Sensodyne tandpasta's te verbeteren en producten te leveren die consumenten aantrekkelijker en aangenamer vinden om te gebruiken. We hebben onlangs een aantal van onze producten geüpgraded en dit betekent dat de smaak en kleur van de tandpasta's is aangepast. Deze tandpasta’s bieden nog steeds dezelfde specialistische bescherming/verzorging/behandeling voor gevoelige tanden.

 • Mijn Sensodyne tandpasta smaakt anders, wat is er veranderd?

  Onze wetenschappers zijn altijd op zoek naar manieren om onze Sensodyne tandpasta's te verbeteren en producten te leveren die consumenten aantrekkelijker en aangenamer vinden om te gebruiken. We hebben onlangs een aantal van onze producten geüpgraded en dit betekent dat de smaak en kleur van de tandpasta's is aangepast. Deze tandpasta’s bieden nog steeds dezelfde specialistische bescherming/verzorging/behandeling voor gevoelige tanden.

 • Welke Sensodyne-tandpasta's hebben de formulering en dus de smaak en kleur veranderd?

  We hebben onlangs een aantal van onze producten geüpgraded en dit heeft ertoe geleid dat we de smaak en kleur van de volgende varianten hebben aangepast: Sensodyne Fresh Mint, Multi-Care, Gum Protection en Extra Fresh. Deze producten bieden nog steeds dezelfde specialistische bescherming/verzorging/behandeling voor gevoelige tanden.

Veelgestelde vragen over gevoelige tanden

 • Wat zijn gevoelige tanden?

  Overgevoeligheid van het dentine of gevoelige tanden, is een vaak voorkomend tandprobleem dat kan optreden wanneer het dentine, het binnenste deel van de tand, bloot komt te liggen. Het is een conditie die zich na verloop van tijd kan ontwikkelen als gevolg van vaak voorkomende problemen zoals terugtrekkend tandvlees en erosie van het tandglazuur.

  Ontdek wat gevoelige tanden veroorzaakt

 • Wat is de oorzaak van gevoelige tanden?

  Tanden kunnen gevoelig worden wanneer het zachtere, binnenste gedeelte van de tand (het zogenaamde "dentine") bloot komt te liggen. Het dentine ligt onder het tandglazuur en het tandvlees. Duizenden microscopische kanaaltjes lopen door het dentine naar het midden van de tand. Zodra het dentine bloot komt te liggen, kunnen externe uitlokkingsfactoren (zoals een koud drankje) de zenuwen binnen de tand stimuleren. Dit zorgt voor de kenmerkende korte, scherpe steek van gevoelige tanden.

  Zie Wat gevoelige tanden veroorzaakt voor meer informatie

 • Hoe kan ik mijzelf beschermen tegen gevoelige tanden?

  Praat met uw tandarts over de symptomen die u ervaart. Hij/zij kan bevestigen dat gevoelige tanden de oorzaak zijn van uw probleem en u advies geven over hoe u gevoelige tanden moet verzorgen, bijvoorbeeld door u de beste poetstechniek uit te leggen en u te vertellen hoe vaak en wanneer u moet poetsen. Bovendien kunt u de symptomen van gevoelige tanden verlichten door uw normale tandpasta te vervangen door een tandpasta die speciaal ontwikkeld is voor de behandeling van gevoelige tanden, zoals Sensodyne.

  Zie Mondverzorging voor gevoelige tanden voor meer informatie 

 • Wat zijn uitlokkingsfactoren voor gevoelige tanden?

  Een aantal zaken kunnen een steek veroorzaken bij personen met gevoelige tanden. Hier zijn enkele van de vaakst voorkomende uitlokkingsfactoren voor gevoelige tanden:

  • Koude etenswaren of dranken
  • Warme etenswaren of dranken
  • Suikerhoudende voeding
  • Zure voeding
  • Inademen van koude lucht
  • Tanden poetsen

  Zie Vaak voorkomende uitlokkingsfactoren van gevoelige tanden voor meer informatie.

 • Zijn gevoelige tanden een vaak voorkomend tandprobleem?

  Ja. Gevoelige tanden kan bij tot wel 1 op 3 personen voorkomen, zelfs bij jonge volwassenen. De meeste mensen die ermee te maken krijgen, zijn tussen 20 en 50 jaar oud.

 • Zijn gevoelige tanden een teken van een ernstiger tandprobleem?

  Er kunnen veel andere oorzaken van tandproblemen zijn dan gevoelige tanden. Als u dus een tandprobleem of ongemak ervaart, kunt u, zeker als het blijft duren, het best uw tandarts bezoeken en professioneel advies inwinnen.

  Zie Andere redenen voor gevoeligheid voor meer informatie.

 • Kan te hard poetsen gevoelige tanden veroorzaken?

  Te agressief of te vaak uw tanden poetsen dan uw tandarts aanbeveelt, kan bijdragen tot terugtrekkend tandvlees en kan uw tandglazuur afslijten. Na verloop van tijd kunnen terugtrekkend tandvlees en verlies van tandglazuur leiden tot blootgesteld dentine en gevoelige tanden.

  Zie Andere redenen voor gevoeligheid voor meer informatie

 • Kan tand-whitening gevoeligheid veroorzaken?

  Tand-whitening betekent hier whiteningbehandelingen die worden uitgevoerd onder toezicht van uw tandarts. Deze behandelingen bevatten witmakers (peroxide), waarvan bekend is dat ze gevoeligheid veroorzaken bij sommige patiënten. Dit is niet hetzelfde als overgevoeligheid van het dentine, wat gebeurt als gevolg van blootliggend dentine (het zachte, binnenste gedeelte van de tand). Praat met uw tandarts over whitening-gerelateerde gevoeligheid als u een tand-whiteningbehandeling overweegt.

  Zie Whitening veroorzaakt gevoelige tanden voor meer informatie

Veelgestelde vragen over tanderosie

 • Wat is tanderosie?

  De slijtage van tandglazuur, veroorzaakt door zuren in onze voeding, wordt "tanderosie" genoemd. Amper vier "zuuraanvallen" per dag kunnen het risico voor ons tandglazuur op tanderosie verhogen. Als uw tandglazuur risico loopt op tanderosie, praat dan met uw tandarts over het probleem, vraag om advies over uw eetgewoonten, hoe u het best de vele zure voedingswaren en dranken kunt consumeren en wat de beste routine is voor uw mondhygiëne.

  Ga naar ProGlasur.be voor meer informatie

 • Wat veroorzaakt tanderosie?

  Na verloop van tijd kunnen zure voedingswaren en dranken ervoor zorgen dat uw tandglazuur afslijt. Dit omvat fruit en fruitsappen, koolzuurhoudende dranken, zwarte koffie of thee, wijn en alle andere scherp smakende producten, zoals ketchup of saladedressing. Om uw tanden te helpen beschermen tegen tanderosie, kunt u met uw tandarts praten en een fluoridebevattende tandpasta, zoals ProGlasur, gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor personen die risico lopen op tanderosie. Vraag uw tandarts om advies over uw eetgewoonten en de beste routine voor uw mondhygiëne en hoe u het best de vele zure voedingswaren en dranken kunt consumeren.

  Ga naar ProGlasur.be voor meer informatie.

 • Kan tanderosie gevoelige tanden veroorzaken?

  Ja. Tanderosie kan bijdragen aan slijtage van het tandglazuur. Tandglazuur is de harde buitenlaag van een tand. Hoewel het harder is dan eender welke andere stof in het lichaam, kan het na verloop van tijd afslijten, waardoor de onderliggende laag dentine bloot komt te liggen. Dit kan gevoelige tanden veroorzaken.

Veelgestelde vragen over tandpasta voor gevoelige tanden

Sensodyne tandenborstel