Over Sensodyne

Over Sensodyne

Wie we zijn

We zijn de eerste keuze van tandartsen en het best verkopende merk voor gevoelige tanden, in vele landen wereldwijd, vertrouwd door miljoenen mensen. Waarom? Het antwoord is simpel: omdat ons assortiment Sensodyne tandpasta's bewezen resultaten heeft. Onze tandpasta's verlichten de symptomen van gevoelige tanden en bieden langdurige bescherming bij tweemaal daags poetsen.

Onze visie

We willen een toekomst waarin iedereen leeft zonder gevoelige tanden

"We willen we een toekomst creëren waarin iedereen leeft zonder gevoelige tanden"

Onze geschiedenis

1961

1961

Sensodyne Original, de eerste tandpasta voor gevoelige tanden met strontiumchloride wordt gelanceerd in de VS en het VK. Strontiumchloride helpt om de tubuli van het tandbeen te blokkeren.

1980

1980

Sensodyne F, de eerste tandpasta met kaliumnitraat (helpt om de druk op zenuwen binnenin de tand te verlichten), wordt gelanceerd. Het is klinisch bewezen dat deze gevoeligheid verlicht bij tweemaal daags poetsen.

1980

2006

Sensodyne ProGlasur is gelanceerd. De geoptimaliseerde fluorideformulering helpt om te beschermen tegen de effecten van zuren op het tandglazuur.

2010

2010

Sensodyne Repair & Protect, met 5% NovaMin en fluoride, wordt gelanceerd. Het helpt om gevoelige plekken van de tanden te herstellen.

Onze wetenschap

Als leiders in het veld van gevoelige tanden verbinden we ons ertoe om samen te werken met academische instellingen en laboratoria. Door deze relaties kunnen we onze kennis en begrip vergroten over gevoelige tanden en zij die er ermee te maken krijgen. Door wetenschap als basis te nemen van alles wat we doen, blijven we de nieuwste wetenschappelijke innovaties gebruiken. Op die manier helpen we meer mensen dan ooit om de symptomen van hun gevoelige tanden te verlichten.

Onze wetenschap

Technologieën voor verlichting van gevoeligheid

Onze wetenschappers hebben een aantal specifieke technologieën geïdentificeerd en geformuleerd zoals kaliumnitraat, NovaMin en tinfluoride. Deze worden gebruikt in het Sensodyne productassortiment om gevoelige tanden te helpen verlichten. De technologieën werken ofwel door het verlichten van de zenuwen binnenin gevoelige tanden of om het blootliggende tandbeen af te schermen en te beschermen.

Potassium Nitrate

Kaliumnitraat

Ontdek hoe kaliumnitraat helpt om de zenuwen in gevoelige tanden te kalmeren.

NovaMinTM

NovaMin

Ontdek hoe NovaMin een herstellaag creëert over en binnen blootliggende tubuli van het tandbeen. NovaMin maakt gebruik van de bouwstenen van tanden.