Aanpak van gevoeligheid

Aanpak van gevoeligheid

Aanpak van gevoeligheid

Continue dagelijkse mondverzorging voor gevoelige tanden

Als u zich afvraagt hoe u uw gevoelige tanden het best kunt verzorgen, weet dan dat het heel belangrijk is enkele goede gewoonten op te nemen in uw dagelijkse mondverzorging. 

Volg deze tips om u te helpen uw gevoelige tanden te verzorgen.

  • Poets en flos regelmatig uw tandenGoede mondhygiëne kan aandoeningen voorkomen die gevoeligheid kunnen veroorzaken, zoals terugtrekkend tandvlees. 
Continue dagelijkse mondverzorging voor gevoelige tanden
  • Poets niet te hard of te vaakTe agressief of te vaak uw tanden poetsen dan uw tandarts aanbeveelt, kan bijdragen aan tandvleesterugtrekking en kan uw tandglazuur afslijten. Na verloop van tijd kunnen terugtrekkend tandvlees en verlies van tandglazuur leiden tot blootgesteld dentine en gevoelige tanden.
  • Gebruik een zachtere tandenborstel Een zachtere tandenborstel kan helpen om de effecten van te krachtig poetsen te verminderen, waardoor uw tandglazuur beter beschermd wordt. 
  • Gebruik tandpasta voor gevoelige tanden Tandpasta's voor gevoelige tanden, zoals de tandpasta's van Sensodyne, kunnen dagelijkse verlichting van gevoeligheid bieden bij gebruik tweemaal daags. 

Praat met uw tandarts over de beste routine voor uw mondhygiëne, de beste poetstechniek en hoe vaak en hoelang u moet poetsen.

De Sensodyne Online Check Up

Meer info over uw gevoeligheid

Denkt u dat u enkele symptomen heeft van gevoelige tanden? Onze Online Check Up is een nuttig instrument dat u meer informatie geeft. Het duurt maar een paar minuten en u kunt de test nu uitvoeren.

Doe de Online Check Up

OVER GEVOELIGHEID