Aanpak van gevoeligheid

Aanpak van gevoeligheid

Aanpak van gevoeligheid

Verzorging "buiten de badkamer"

Tweemaal per dag poetsen met een speciaal geformuleerde tandpasta met fluoride voor gevoelige tanden, zoals tandpasta's van Sensodyne, is een van de meest doeltreffende manieren om gevoelige tanden aan te pakken en uw tanden en tandvlees gezond te houden. Er zijn echter nog enkele andere dingen die u kunt doen om uw gevoeligheid aan te pakken.

  • Sla geen tandartsbezoeken overMaak een afspraak om bij uw tandarts te gaan als u in de laatste 12 maanden niet op controle bent geweest.
  • Vermijd tandenknarsenAls u weet dat u met uw tanden knarst, of als u ongemak ervaart in uw tanden wanneer u 's ochtends opstaat, raden we u aan om hierover zo snel mogelijk advies in te winnen bij uw tandarts.

Genieten van uw favoriet eten en drinken

Na verloop van tijd kunnen zure voedingswaren en dranken bijdragen tot erosie van het tandglazuur en gebitsslijtage. Dit omvat fruit en fruitsappen, koolzuurhoudende dranken, zwarte koffie of thee, wijn en alle andere scherp smakende producten, zoals ketchup of saladedressing. Als u voelt dat u risico loopt op tanderosie, praat dan met uw tandarts om advies, bijvoorbeeld over hoe u het best zure voedingswaren en dranken kunt consumeren. U kunt ook een tandpasta proberen die speciaal geformuleerd is om uw tanden te helpen beschermen tegen tanderosie, zoals ProGlasur.

OVER GEVOELIGHEID