Oorzaken van gevoeligheid

Oorzaken van gevoeligheid

Oorzaken van gevoeligheid

Gezondheid van het tandvlees en gevoeligheid

Gezond tandvlees is van essentieel belang voor gezonde tanden. Teruggetrokken tandvlees is een van de hoofdoorzaken van gevoelige tanden. Te vaak en te agressief poetsen, langdurige tandvleesontsteking (gingivitis of peridontale ziekten) en zelfs veroudering kunnen bijdragen tot teruggetrokken tandvlees. Doordat het tandvlees zich terugtrekt, kan het onderliggende dentine, na verloop van tijd, bloot komen te liggen.

Gezondheid van het tandvlees en gevoeligheid

Veroorzaken tand-whiteningbehandelingen gevoeligheid?

De gevoeligheid die ervaren kan worden tijdens en na professionele whiteningbehandelingen is anders dan overgevoeligheid van het dentine. Overgevoeligheid van het dentine is een vaak voorkomende aandoening van de tanden. Deze kan voorkomen wanneer het dentine van de tand bloot komt te liggen (doorgaans het gevolg van terugtrekken tandvlees of tanderosie). In het geval van whiteningbehandelingen wordt er echter aangenomen dat het witmakende ingrediënt van de behandelingen de tand binnendringt en zo gevoeligheid veroorzaakt.

Klinische studies geven aan dat tandpasta's die kaliumnitraat bevatten, de gevoeligheid geassocieerd met professionele whiteningbehandelingen kunnen doen verminderen. In deze studies ervaarden proefpersonen die Sensodyne met kaliumnitraat, gedurende twee weken vóór en tijdens de whiteningbehandeling gebruikten, minder gevoeligheid na de behandeling dan proefpersonen die een normale fluoridetandpasta gebruikten.

Praat met uw tandarts over whitening-gerelateerde gevoeligheid als u een tand-whiteningbehandeling overweegt.

OVER GEVOELIGHEID

De Sensodyne Online Check Up

De Sensodyne Online Check Up

Niet zeker dat u gevoelige tanden heeft? Onze Online Check Up is een handig instrument die u kan helpen om enkele van de meest voorkomende symptomen te herkennen. Het duurt maar een paar minuten en u kunt de test nu uitvoeren.

Doe de Online Check Up