Alle patiënten werden aangemoedigd om hun eigen tandarts te bezoeken als onderdeel van hun deelname aan de SENSODYNE Faces of Sensitivity Project en stemden ermee in om SENSODYNE te helpen educatief materiaal te verschaffen om het bewustzijn van tandgevoeligheid te verhogen.

Ga achter de schermen bij onze nieuwe film over tandgevoeligheid

ONTDEK MEER OVER DE TECHNIEK DIE SENSODYNE TOESTAAT OM BETER TE BEGRIJPEN WAT DE EFFECTEN VAN GEVOELIGE TANDEN ZIJN


Tandgevoeligheid is niet nieuw, maar innovatieve technologieën helpen Sensodyne meer te weten te komen over de oorzaken, effecten en het sneller en effectiever te kunnen behandelen van de tandgevoeligheid. De nieuwe campagnefilm van Sensodyne – welke je kan vinden door naar beneden te scrollen – laat zien hoe speciale filmtechnieken het exacte moment kunnen vastleggen waarop de pijn van de gevoeligheid toetreedt, terwijl de vooruitgang in de wetenschap ons toelaat om gevoeligheidsbehandelingen op een moleculair niveau te bestuderen.

Iedereen die wel eens last heeft gehad van tandgevoeligheid weet dat het pijnlijk kan zijn. Een korte, scherpe pijnsteek veroorzaakt een moment van enorm ongemak welke terug te zien is aan je gezicht. Het doel van de film is om het exacte moment vast te leggen om de impact ervan te ontdekken en beter inzicht te krijgen in de pijn van de gevoeligheid.

Regisseur Rod Main filmt normaal gesproken echte mensen, maar de technologie die hij voor de Sensodyne campagnefilm heeft gebruikt, maakt het mogelijk om een close-up van gevoeligheid te krijgen. Om dit te doen heeft de crew een Phantom Flex4K High Speed Digital Camera gebruikt die meer dan 1.000 beelden per seconde vastlegt. Dit betekent dat een moment dat slechts één seconde duurt, op het scherm één of twee minuten lang te zien is. “We konden echt zien dat de spieren veranderden en hun gezichten verkrampten op het moment dat de pijn begon”1 , verklaart Main.

 

TOEKOMSTIGE AANSCHOUWING


Jonathan Earl, Directeur Innovatie voor Sensodyne, vond deze aanpak inspirerend. Hij denkt dat het een nieuwe manier kan bieden om tandgevoeligheid te bestuderen en zo mogelijk de pijn van de gevoeligheid te kunnen meten.

Earl is gewend nieuwe technologiën toe te passen om een beter inzicht te krijgen in tandgevoeligheid en hoe deze te behandelen. Tijdens het studeren voor zijn doctoraat begon hij met geavanceerde microscopen te experimenteren om de structuur van de tanden nader te bekijken.

Sterke vergroting is bijzonder belangrijk wanneer het gaat om het bestuderen van tandgevoeligheid. Tanden worden gevoelig wanneer dentine, het zachtere gedeelte van de tand die normaal door de buitenste laag van de tandglazuur wordt beschermd, wordt blootgesteld. Dentine bevat kleine, vloeibare gevulde buizen die tubuli genoemd worden. Wanneer u iets koud, heet of zoet eet of drinkt, kan deze vloeistof zich verplaatsen, en als de zenuw in uw tand reageert op deze beweging,voelt u een pijnscheut.

TIJD VOOR EEN CLOSE UP


Deze tubuli zijn microscopisch klein. “Om het in perspectief te stellen, zijn menselijke haren ongeveer 100 micrometer in diameter, maar een dentine tubuli is ongeveer één micrometer, wat dus betekent dat één tubuli 100 keer dunner is dan de breedte van een haar”2, aldus Earl.

Om een uitgebreide kennis van deze structuren binnen de tand te krijgen, werken Earl en zijn team samen met externe deskundigen, vaak op universiteiten, om geavanceerde microscopen te gebruiken die tot een miljoen keer vergroting bieden. Deze nano-wetenschapstechnologie maakt het mogelijk om te zien hoe Sensodyne werkt om blootgestelde dentine tubuli te blokkeren om tandgevoeligheid te verslaan.

Door gebruik te maken van de nieuwste technieken en materialen, kan Sensodyne nog meer begrijpen over tandgevoeligheid en de impact ervan, zodat het voortdurend betere en effectievere producten kan creëren. Deze innovatieve aanpak heeft geleid tot het ontstaan van Sensodyne Rapid Relief, die met zijn nieuwe formule in slechts 60 seconden verlichting biedt tegen gevoelige tanden, gecombineerd met langdurige bescherming bij aanbevolen gebruik.

 

1 Rod Main Director Transcript
2 Jonathan Earl, Innovation Director Transcript

Doe de Sensodyne Online Check Up

De Sensodyne Online Check Up

Veroorzaken warme, koude en suikerhoudende voedingswaren soms korte, scherpe steken? U heeft misschien last van tandgevoeligheid. Doe de Online Check Up van Sensodyne om meer te leren over gevoelige tanden en de producten die u kunnen helpen.

Doe de Sensodyne Online Check Up