Over tandglazuur

Over Tandglazuur

Over tandglazuur

Over Tandglazuur

BEGRIJPEN WAT TANDGLAZUUR IS

Tandglazuur is de harde, zichtbare buitenlaag van uw tanden. De kleur van gezond tandglazuur varieert van lichtgeel tot grijs- of blauwachtig wit. Het is de hardste stof in het menselijk lichaam en het bevat een hoog percentage aan mineralen.

Begrijpen wat tandglazuur is

Wist u dat?

Tandglazuur is gemiddeld 2-3 mm dik. Toch kan het de gevoelige binnenste tandlagen doeltreffend beschermen tegen hete, koude en zure voedingsmiddelen die tot overgevoeligheid kunnen leiden.
Omdat het tandglazuur geen levende cellen bevat, is het niet in staat om terug te groeien. Als het weg is, kan het zich niet opnieuw herstellen. Hierdoor is de zachtere onderlaag minder goed beschermd. Als er niets wordt aan gedaan, kan het op bepaalde plaatsen volledig verdwijnen, waardoor de onderliggende laag tandbeen bloot komt te liggen.

Zuur in onze voeding en dranken is een hoofdoorzaak van erosie van het tandglazuur. Veel zure voedingswaren en dranken die deel uitmaken van onze dagelijkse voeding, zoals frisdranken, fruit en fruitsappen, saladedressing en wijn, kunnen het tandglazuur na verloop van tijd doen oplossen. Dit proces heet zuurerosie of erosieve gebitsslijtage, iets waar ongeveer 1 op 3 jonge volwassenen al tekenen van vertonen.

Het tandglazuur sterk houden is belangrijk om een goede mondgezondheid te behouden. Door elke dag enkele simpele stappen te nemen, kunt u helpen uw tanden te beschermen tegen de effecten van zuurerosie.

OVER TANDGLAZUUR