Over zuurerosie

Wat is tanderosie?

Over zuurerosie

Wat is tanderosie?

HOE BESCHERMT U ZICH TEGEN ZUUREROSIE

Zuurerosie treedt op wanneer zuren die voorkomen in bepaalde voedingswaren en dranken de glazuuroppervlakken van uw tanden verzwakken.

Uw lichaam kan dit tandglazuur niet vervangen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe u ervoor kunt zorgen en hoe u het kunt beschermen tegen zuurerosie.

Dit zijn enkele zeer eenvoudige stappen die we allemaal kunnen nemen om ons tandglazuur te beschermen tegen zure voedingswaren en dranken:

 

Een gezonde levensstijl kan helpen tanderosie te voorkomen

1. Bezoek uw tandarts

Maak een afspraak om bij uw tandarts te gaan als u in de laatste 6 maanden niet op controle bent geweest.

2. Eet slim

U hoeft zure voedingswaren in uw dieet helemaal niet op te geven, zeker fruit niet, maar u controleert best wel even hoe u het eet. Als u iets zuur eet, combineer dit dan met kaas, melk of ander niet-zuur voedsel of drank. Probeer om regelmatige tussendoortjes te vermijden.

3. Gebruik een rietje

Gebruik een rietje wanneer u zure dranken drinkt en spoel er uw mond niet mee of houd ze ook niet in de mond voordat u ze doorslikt. Vermijd om uw tanden te poetsen onmiddellijk nadat u iets eet of drinkt en zorg ervoor dat u een zachte tandenborstel gebruikt.

4. Gebruik Proglasur

Gebruik Sensodyne Proglasur tandpasta als uw dagelijkse fluoridetandpasta. Deze tandpasta is speciaal ontwikkeld om het tandglazuur te beschermen tegen de effecten van zuurerosie.

Overweeg het gebruik van Sensodyne mondspoeling in combinatie met een Proglasur tandpasta om u extra bescherming te geven tegen de effecten van dagelijkse voedingszuren.

OVER TANDGLAZUUR